Palihnic-vina-O-nama

O nama

Tradiciju življenja s lozom i od loze iz 14. stoljaća pretvorili smo 1996. godine u obiteljsku vinariju koja danas broji oko 60 000 vlastitih trsova vinove loze, preko 50 kooperanata te oko 700 000 litara vina od kojih je 50 000 litara njegovano u hrastovim Barrique bačvama.

Naša vina

Proizvodimo crna vina sorte plavac mali kao što su Dingač, Dingač Riserva, Postup, Plavc mali u nekoliko varijacija, opolo Rose te desertno vino Prošper. Od bijelih proizvodimo Rukatac i Pošip istoimenih sorti.

Naša vina su dobitnici brojnih priznanja i nagrada. Između ostalih, izdvajamo šampionsku nagradu za Dingač na Sabatini 2016. i 2019. te šampionsku nagradu za Dingač Riservu na Sabatini 2014. i 2020. godine.

Suradnje

Svake godine nastojimo proširiti krug svog asortimana, kapaciteta, distribucijskih kanala, prodajnih mjesta, prijatelja, partnera i suradnika. U tom smislu i ove godine proširili smo svoju paletu proizvoda vrhunskim plavcem nazvanim Dragon’s Blood prvotno namjenjenim izvozu u Kinu. Isto tako proširili smo kapacitete podruma i nasade vinove loze.

S iznimnim ponosom možemo istaknuti i suradnju s nogometnim klubom Hajduk za koji službeno proizvodimo i punimo vina u pakiranjima od 0,187 L, 0,75 L i 1 L. Vina koja možete pronaći pod Hajdukovim brendom su Plavac Pelješac, Plavac Selekcija, Dingač, Rukatac, Rosé i desertno vino nazvano Stari plac.

Naša vina možete pronaći u trgovačkim centrima kao što su Kaufland, Plodine, Tommy, Studenac, Vrutak, KTC, Ribola, Vikta.

Osim vlastitog asortimana naša vina se proizvode i pune za Ultra Gros grupaciju kao Ultra Plus robna marka.

Foto galerija