O nama

Palihnic-vina-O-nama

Tradiciju življenja s lozom i od loze iz 14. stoljaća, 1996. godine, Anto Palihnić pretvorio je u obiteljsku vinariju koja danas broji oko 50 000 vlastitih trsova, preko 90 kooperanata te oko 400 000 litara vina od kojih je 45 000 litara njegovano u hrastovim Barrique bačvama.

Proizvodimo crna vina Plavac Mali, Dingač, Postup, opolo Rose, desertno Prošek te bijela Rukatac i Pošip.

Naša vina su dobitnici brojnih priznanja i nagrada. Između ostalih, izdvajamo šampionsku nagradu za Dingač berba 2013. na sabatini 2016. godine održanoj u Neumu te šampionsku nagradu za Dingač Riservu berba 2012. na Sabatini 2014. godine održanoj u Mlinima.

Svake godine nastojimo proširiti krug svog asortimana, kapaciteta, distribucijskih kanala, prijatelja, partnera i suradnika. U tom smislu i ove godine proširili smo svoju paletu proizvoda vrhunskim plavcem nazvanim Dragon’s Blood prvotno namjenjenim izvozu u Kinu i vrhunskim Pošipom, bijelim vinom istoimene sorte porjeklom s otoka Korčule.

S iznimnim ponosom možemo istaknuti i suradnju s nogometnim klubom Hajduk za koji službeno proizvodimo i punimo naša vina u pakiranjima od 0,187 l (Dingač, Postup, Rukatac i Plavac Mali) i 0,75 l (Prošek nazvan “Stari plac”).

Osim vlastitog asortimana naša vina se proizvode i pune za Ultra Gros grupaciju kao Ultra Plus robna marka.

Foto galerija